Seedlip alkoholfri gin og tonic

Klokken er 20.00, det er fredag og du har ramt køkkenet for at kreere den lækreste cocktail til rigtigt at skyde weekenden igang. Du har fundet alt dit udstyr frem til at lave cocktailen – f.eks. din jigger, din shaker og din strainer. Ginnen, tonicvanden og garnish står i kø til at hoppe ned i et glas og du står klar til at vise dine skills frem som en anden bartender på en rooftop bar i New York. Men i al din shine og selvtillid har du glemt et vigtigt element. Hvilket glas skal jeg servere min cocktail i?

I dette blogindlæg guider vi dig til, hvilken type glas du skal bruge til dine cocktails eller gin og tonics, så du har helt styr på, hvordan dine præstationer i baren bliver serveret, som de selvfølgelig har fortjent – og så vi fremmer ikke bare udseende, men også duft og smag.

En vigtig del af din cocktail er udseendet, men en endnu vigtigere del er naturligvis smagen og duften. Det cocktailglas du vælger, er ikke kun et spørgsmål om stil, men en smart måde at fremhæve dufte, smag og teksturer på. Without further ado – vi hopper direkte til det:

COPA DE BALON GLASSET

Servering: Gin og tonic

Vi lægger selvfølgelig ud med det helt klassiske glas til den helt klassisk gindrink, gin og tonic. Copa De Balon glasset er oprindelig fra den baskiske region i det nordlige Spanien. Glasset giver virkelig dine G&Ts mulighed for at skinne igennem! Den store skål har rigelig plads til is og garnish. Ligesom martini-glasset forhindrer den lange stilk, at hånden opvarmer skålen og dermed drinken, og den brede åbning løfter og understøtter cocktailens duft og indtryk.

 

MARTINI GLASSET

Servering: Martini

Disse ikoniske glas er designet til at holde din drink ved den helt rigtige temperatur, da den lange stilk på martiniglasset forhindrer hånden i at opvarme den kølige væske. Dette gør dem perfekte til cocktails, der serveres straight-up – det vil sige uden is. Samtidig  hjælper den brede åbning med at løfte alkohollens aromaer op til næsen.

 

COUPE GLASSET

Servering: Gin Daiquiri, Bee’s Knee’s eller Last Word

Mens myten går på, at formen af coupe glasset blev støbt ud fra Marie Antoinettes venstre bryst, er realiteten nærmere, at blev opfundet i England i 1600’erne, længe før hun blev født. Siden da har de udfordret martini-glasset som den bedste måde at nyde straight up eller strainede cocktails på. På grund af den lange stilk og den brede åbning, har glasset de samme fordele som martini-glasset – men coupe glasset er knap så nemt at spilde med.

Pas på med mousserende vin og alkohol! Coupe-glasset kaldes også champagne saucers, men glasset har en bred åbning, hvor brusen hurtigere forsvinder end i andre, mere lukkede cocktailglas.

 

HIGHBALL GLAS

Servering: Gin Fizz, Gin Rickey eller Red Snapper

Dette høje, lange glas er designet til at servere drikkevarer, der indeholder masser af is og mixers. Fordi glasset er højt og smalt med et begrænset overfladeareal, holder det din drink kølig og kulsyreholdig.

Det såkaldte Collins-glas er en tyndere, højere version af highball-glasset og passer til – kan du gætte det på? – Tom Collins-cocktailen. De fleste bartendere ser dog imidlertid Highball-glasset og Collins-glasset som nærmest det samme og bruger dem til samme formål.

CHAMPAGNEGLAS

Servering: French 75 eller Fizzes

Som navnet antyder, er champagne-glasset selvfølgelig perfekt til mousserende vine. Det begrænsede overfladeareal og den snævre åbning af kanten holder din brus brusende i længere tid. Men hvis du nyder en usædvanligt aromatisk mousserende vin, kan du med fordel skifte dit champagne-glas ud med et såkaldt tulip-glas, der har en lidt bredere åbning og skål. Den større bredde giver mulighed for en bedre åbning af drinkens duftnuancer.

 

ROCKS GLASS

Servering: Negroni, Bramble, Gin Sour, Gin Old Fashioned

Selvom Rocks-glas er den mest formelle, rigtige betegnelse, er glasset nok nærmere kendt som lowball-glas, tumblers eller old fashioned-glas. Rocks-glasset er perfekt til kraftige, små drinks. Den brede åbning og tykke bund gør glasset velegnet til muddlede ingredienser – og samtidig gør det glasset ideelt til drinks, som du mixer og ‘bygger’ direkte i dit glas til servering. Rocks glass er, som navnet antyder, selvfølgelig også ideelt til alkohol, som du nyder on the rocks – altså ren alkohol over et par isterninger.

 

VOILA!

Med ovenstående korte beskrivelse af de enkelte glas, har du nu nogenlunde styr på dit glas-leksikon og dermed, hvilke typer glas du skal bruge i hvilke sammenhænge.

Mangler du inspiration til dine cocktails? Så hop direkte over i vores cocktailunivers, hvor vi giver dig opskrifter til en lang række gincocktails.

Mangler du flere cocktailglas til dit barskab? Så hop over på vores tilbehørsside, hvor vi har samlet bøger, udstyr og selvfølgelig glas.

VIL DU BLIVE KLOGERE PÅ ALT OM GIN? TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG BLIV EN GIN NØRD

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV & VIND EN GRATIS LIND & LIME GIN!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om en Lind & Lime Gin! Vinderen trækkes 24. december 2019. 

Tak for din tilmelding. Så bliver det spændende! Vi trækker lod d. 24. december 2019.